Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Freitag, 28. Dezember 2012


Karnıyarık Börek TarifiKarnıyarık Börek Tarifi



Çökelek veya lor peyniri kullanırsanız içine yumurta akı eklemeyi unutmayın. Yerken çökeleklerin dağılmasını engelliyor yumurta akı. Bilginize:)
Hazırlama Zamanı 15-20 dakika
Pişirme Zamanı 20-25 dakika
Kaç Kişilik 10
Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 10 Milföy hamuru
  • 3 domates
  • 4 yeşil biber
  • Çökelek veya beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • karabiber
Üzeri için:
  • 1 yumurta
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Milföyleri meydane yardımıyla hafifçe açın ve maydanoz, peynir ve karabiber karışımından içine koyun. İki kenarı birbirine yapıştırın. Ters çevirip çok az yağlanmış tepsinize yerleştirin. Bir bıçak yardımıyla ortasına çizik atın ve bu attığınız çiziğe dilim domates ve ince kesilmiş biber yerleştirin.
Tüm hamur için aynı işlemi uygulayın. En son olarak da yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında 180 ‘C yaklaşık 20-25 dk kadar pişirin. Üzeri kızarana ve milföyler kabarana kadar.
Afiyet Olsun…
Not : Milföy hamuru ile hazırladığınız ikramlarınız da fırını önceden ısıtmakta fayda var. Isınan fırına giren milföyler daha güzel kabarıyor. Hele de fırın turbo ise:)
Hem çok pratik hemde çok lezzetli bir börek tarifi. Kesinlikle kurtarıcı:)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen