Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Elmalı Kup



Kışın Amasya’ya gittiğimde babam 3-4 kilo kadar misket elması almıştı bizim için. Maalesef meyve yemek gibi bir alışkanlığım yok, 1 aydan fazladır elmalar dolapta ama benim hiç aklıma oradan alıp yemek gelmiyor. Pazar günümü evde geçirirken elmalar geldi aklıma ve kötü olmadan değerlendirmek istedim. Geçenlerde Melda’nın blogunda gördüğüm ve aklımın bir kenarına denemeliyim diye not ettiğim tarifi yapmaya karar verdim. Elma, tarçın ve ceviz üçlüsünün harika tadını ve kokusunu daha tarifi okurken almıştım zaten bugün tarifi denedim harika oldu. Hem pratik hem de nefis bir tatlı..
Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz içi
Muhallebisi için:
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 3 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyarak rendeleyin. Teflon bir tavaya ya da tencereye alarak üzerine şekeri ilave edin ve 5-6 dakika kadar kaynatın. Ceviz ve tarçını ekleyerek 2 dakika kadar daha ocakta tutun sonra kuplara paylaştırın.
Muhallebisini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Tencereye margarini alarak eritin, unu ilave ederek kavurun ve ardından şekeri ve sütü ilave ederek iyice çırpın. Topaklanmasın diye mikser ile çırpabilirsiniz. Karışımı koyulaşık kaynayana kadar karıştırın. Ocaktan almadan önce vanilyayı ilave edin ve altını kapatın.
Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi de kuplara paylaştırın ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen