Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 
 
tavukgogsu
 
 
Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • yarım paket margarin veya tereyağı (125 g)
  • vanilya
Hazırlanışı
Unu tereyağında tahta kaşıkla karıştırarak  sararıncaya kadar kavurun. Hızlıca karıştırmaya devam ederken sütü ilave edin ve topaklaşmaması için çırpma teli ile iyice çırpın. Şekerini de ekledikten sonra karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra vanilyayı ilave edip 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alabilirsiniz.
Son olarak, varsa bir mikser yardımı ile 5 dk kadar çırpmaya devam edin. Hazırlanan muhallebiyi cam bir kalıba boşaltın ve soğumaya bırakın. Boşaltacağınız tepsiyi önceden hafifçe ıslatmanız muhalebinin yapışmasını önleyecektir.
Üzerini istediğiniz şekilde süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen