Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Mercimekli Patatesli Bulgur Köftesi


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama:1 saat Pişirme:30dk

Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 1,5 su bardağı esmer ince bulgur
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet irice soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz , kimyon , pul biber
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Mercimeğimizi ve ince doğranmış patatesi tenceremize alıp,4-5 çay bardağı su ile haşlayalım. Mercimeğimiz tam açılmalı ,patatesimiz eriyecek kıvama gelmeli.Diğer yandan ince yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleştirin.Ateşten almaya yakın salçayı ekleyin.Yağlı soğanda iyice salçayı ezin.
Mercimeğimize , salçalı soğanı ve bulgurumuzu ekleyelim.Kimyon pul biber ve tuzunu ayarlayalım.İyice karıştırıp 30 dk kadar demlendirelim.
Bekleme esnasında salatamızı hazırlayalım. Maydanoz, kıvırcık marul, taze soğanı ince doğrayalım. Sumak,limonsuyu ve zeytinyağı ile tatlandıralım.
Mercimekli karşımı yoğurma kabınıza alın,özdeşleşinceye kadar yoğurun.Köfteniz yoğurma kabınızdan net şekilde ayrılmalı…
Köfteleyerek salatanızla servis yapın.
Not : Her zaman yaptığım mercimekli köfteyi bu sefer patatesli ve mercimekli yaptım. Belli başlı bulgur işlerinde olduğu gibi bu tarifimin de püf noktası yeterince yoğrularak, tüm malzemenin özlenmesi…
Bu köftenin olmazsa olmazı, sumaklı marul salatası, mutlaka taze soğan eklenmeli, arzuya göre domates.Bir arkadaşımın servisinde közlenmiş patlıcanda vardı salatanın içinde,çok yakışmıştı.
Afiyet olsun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen