Minik Sandviç Poğaça
Pratik ve lezzetli pastanelerdeki ürünleri aratmayan bir tarif!!
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı + – olabilir)
İç malzeme için
- İsteğe göre kaşar, salam, b. peynir, zeytin ezmesi, nutella vs.
Üzeri için
- 2 adet yumurta sarısı, istenirse çörek otu,susam
Su ve süt karıştırılarak el yakmayacak şekilde ılıtılır. Maya
hamur yoğrulacak kaba alınır, üzerine ılınan süt ve şeker eklenerek 10
dk. kabarması beklenir. (beklemeden de olur ama böyle daha güzel
mayalanıyor). Sonra tuz ve yağ da konur alabildiğince un eklenerek
yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamur kabı bir örtü ile sarılarak
ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanması beklenir. Hamur mayalandıktan
sonra ele birazcık sıvı yap sürerek ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve
tepsiye aralıklı dizilir. Birazda tepside kabarması beklenir ve üzerine
yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar
pişirilir. Ben tepsileri tek tek fırına koyuyorum her tarafı aynı
oranda pişiyor sizin fırınınızda 2 tepsi olunca sorun olmazsa 1 defada
pişirebilirsiniz. Piştikten sonra poğaçalar iyice soğutulur (soğumazsa
keserken hamur olur) ve içine istenilen malzeme konarak servis edilir.
Afiyet olsun
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen