Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Su Böreği



Malzemeler
  • 5 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Yeteri kadar un
İç harcı için;
  • 500 gram beyaz peynir
  • 1demet maydanoz
  • 50 gram margarin
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
Yufkaları haşlamak için;
  • 1 tencere kaynar su
  • 1 tencere soğuk su
  • 2 çorba kaşığı tuz
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Yumurta, un, tuz ve suyu yoğurup hamur haline getirin. 6 adet beze yapın. Bezelerden iki tanesini ayırın diğer dört bezeyi tepsi büyüklüğünde olacak şekilde açın ve dörde bölün ayrılan iki bezeden bir tanesini tepsiden taşacak büyüklükte açın. Açılan hamuru tepsiye yerleştirin.
Tencereye su koyup kaynatın. İçine tuz atın. Kaynayan suya yufkaları teker teker atın. Süzgeçle çıkarıp soğuk suya daldırıp salata tahtası yada düz bir zemin üzerinde düzleştirerek fazla suyunu kurulayın. taban yaptığınız yufkanın üzerine buruşturarak serin hazırladığınız iç harcı eşit şekilde dağıtarak yayın. Diğer yufkaları da haşlayarak tepsinize döşeyin dördüncü kata geldiğinizde yine iç harcı yayın. Üzerine bir kat daha haşlanmış yufkayı serin diğer hamuru tepsinizi kapatacak şekilde açın ve serin. Bıçakla birkaç delik açın. Ocağın ateşini kısın tepsiyi döndüre döndüre altını bıçakla kontrol ederek pişirin.
Tepsinizle aynı ebatta bir tepsiyi üzerine kapatarak alt üst yapın pişirme yaptığınız tepsiyi tekrar yağlayarak böreği yeniden bu tepsiye yavaşça aktarın. Yine kısık ateşte böreğin altınıda pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen