Su Böreği
Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- Yeteri kadar un
İç harcı için;
- 500 gram beyaz peynir
- 1demet maydanoz
- 50 gram margarin
- 2 çay bardağı sıvı yağ
Yufkaları haşlamak için;
- 1 tencere kaynar su
- 1 tencere soğuk su
- 2 çorba kaşığı tuz
Yumurta,
un, tuz ve suyu yoğurup hamur haline getirin. 6 adet beze yapın.
Bezelerden iki tanesini ayırın diğer dört bezeyi tepsi büyüklüğünde
olacak şekilde açın ve dörde bölün ayrılan iki bezeden bir tanesini
tepsiden taşacak büyüklükte açın. Açılan hamuru tepsiye yerleştirin.
Tencereye
su koyup kaynatın. İçine tuz atın. Kaynayan suya yufkaları teker teker
atın. Süzgeçle çıkarıp soğuk suya daldırıp salata tahtası yada düz bir
zemin üzerinde düzleştirerek fazla suyunu kurulayın. taban yaptığınız
yufkanın üzerine buruşturarak serin hazırladığınız iç harcı eşit şekilde
dağıtarak yayın. Diğer yufkaları da haşlayarak tepsinize döşeyin
dördüncü kata geldiğinizde yine iç harcı yayın. Üzerine bir kat daha
haşlanmış yufkayı serin diğer hamuru tepsinizi kapatacak şekilde açın ve
serin. Bıçakla birkaç delik açın. Ocağın ateşini kısın tepsiyi döndüre
döndüre altını bıçakla kontrol ederek pişirin.
Tepsinizle
aynı ebatta bir tepsiyi üzerine kapatarak alt üst yapın pişirme
yaptığınız tepsiyi tekrar yağlayarak böreği yeniden bu tepsiye yavaşça
aktarın. Yine kısık ateşte böreğin altınıda pişirin. Dilimleyerek servis
yapın.
Afiyet olsun
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen